Εκπαιδευτική επίσκεψη Δ τάξης

Η  Δ τάξη του σχολείου μας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών των τμημάτων, επισκέφτηκε στις 5-11-2014 το «Εργαστήρι Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής» στην Ελευσίνα. Σκοπός  ήταν  να γίνει σύνδεση και συσχέτιση  της  θεματικής   ενότητας   του μαθήματος  της ιστορίας που διδάσκονται  στο  σχολείο με γεγονότα,  ευρήματα, δραστηριότητες.

κεραμεικη

Τα  εκπαιδευτικά  αυτά  προγράμματα   βοηθούν τους  μαθητές να γνωρίσουν το πολιτισμικό περιβάλλον μέσα από μία επικοινωνιακή  σχέση. Στηρίζονται  στην ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και διατηρούν αμετάπτωτο το ενδιαφέρον  τους. Οι  μαθητές  αναδεικνύουν  τα ενδιαφέροντά τους και καλλιεργούν τις δεξιότητές τους  μέσα από ποικίλες  δράσεις.

Συγκεκριμένα, λοιπόν, ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, γνώρισαν την τέχνη του κυκλαδικού, μινωικού και μυκηναϊκού πολιτισμού. Αναγνώρισαν τα γεωμετρικά σχήματα των αρχαϊκών χρόνων, διέκριναν τα μελανόμορφα και ερυθρόμορφα αγγεία.  Στη συνέχεια τους δόθηκε η ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους και να την εκφράσουν ζωγραφίζοντας και πλάθοντας πήλινα αγγεία.

Την  επόμενη  ημέρα  ανακοίνωσαν  σε όλους τους μαθητές του σχολείου  μας τις δράσεις  που πραγματοποίησαν  και εξέφρασαν την επιθυμία  να ξαναεπισκεφθούν σύντομα το εργαστήρι αγγειοπλαστικής.