ePals Global Community

Tα τμήματα Ε’2 και ΣΤ’2 του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών,  συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα ePals, το οποίο φέρνει σε επαφή κάθε φορά δύο σχολεία ανά τον κόσμο και οι epalsμαθητές τους επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, των γνωστών μας emails,  ανταλλάσσοντας  πληροφορίες για τα σχολεία τους,  την καθημερινή τους ρουτίνα,  τα χόμπι τους αλλά και για τον πολιτισμό και τα έθιμα των χωρών τους. Αυτή τη χρονιά το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Μάνδρας επικοινώνησε με το Mill Springs Academy από την Atlanta της Georgia στις Ενωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Σκοπός του προγράμματος ήταν,  πέρα από την ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών, οι μαθητές να βελτιώσουν την παραγωγή του γραπτού τους λόγου, το λεξιλόγιό τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με ένα λιγότερο τυπικό ή συμβατικό, πιο καθημερινό τρόπο επικοινωνίας.

Οι συντονιστές αυτής της επικοινωνίας Ed Little και Δημήτρης Τσιαντής ευχαριστούν τους μαθητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν, η οποία σε πολλές περιπτώσεις ήταν στ? αλήθεια εξαιρετική.

epals3 epals2